Рок за апликација: 28.02.2020 (Петок)

Позиција: Практикант

Локација: Скопје

Пријавата да се испрати на: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Наслов: Оглас за Практикат

Мотивирани од достигнувања, водени од вредност.

Центарот за управување со знаење согласно Законот за практикантство „Службен весник на РСМ“ бр. 98/19, објавува оглас за прием на практикант.

Практиканството е платено.

Кандидатите кои се заинтересирани да се приклучат на нашиот тим треба да ги исполнуваат следните квалификации:

  • Да се тековни студенти или да имаат завршено високо образование по можност од општествените науки или во областа на инжинерство. Истото не ги исклучува другите струки.
  • Одлично да го познаваат англискиот јазик со посебен фокус на активно читање (разбирање) и пишување.
  • Да имаат одлично познавање на работата со Microsoft Office алатките, Интернет и друштвените мрежи.
  • Да се отворени за брзо учење и работа под притисок.
  • Со или без работно искуство.

За време на праксата, Центарот за управување со знаење ќе го вклучи практикантот во:

  • Процесот на подготовка на проектни апликации.
  • Процесот на подготовка на истражувања и анализи.
  • Организација на настани, обуки, тркалезни маси или конференции.
  • Оперативното управување на организацијата – подготовка на извештаи, записници, тековна комуникација со партнери и соработници, подготовка на текстови за веб страницата и друштвените мрежи и сл.

Потребни документи за аплицирање:
- Кратка биографија (CV)
- Уверение за завршено образование

Документите да се достават на е-маил:  Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите. со наслов „Оглас за практиканти“. Одбраните кандидати ќе бидат повикани на интервју.

По завршување на практикантската работа постои можност за вработување.

Центарот за Управување со Знаење е истражувачки центар формиран во 2008-ма година, со цел да ги зајакне и подобри процесите на управување со знаење во сите општествени области во република Македонија и регионот на ЈИЕ. Центарот покрива широка палета на активности која се спроведува во соработка со граѓанскиот сектор, државните институции и деловната заедница. Визијата на Центарот е да прерасне во активен учесник во институционалниот и економскиот развој на земјата и регионот.  Повеќе за организацијата Центар за управување со знаење и нејзините активности можете да најдете на следниот линк.

 

Deadline for application: 12.01.2018 16:00 (Friday)

Job Title: Project assistant / Junior researcher

Locations: Skopje, Macedonia

Send CV and motivation letter on the following e-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

With the subject: Application for the JOB OPENING – Project assistant / Junior researcher