Вести

Проектот Yes: C+C, има за цел да ги подобри способносите од креативен, културен и дигитален аспект на возрасните ученици!

Пријавете се за обука која ќе го зголеми вашето знаење за важноста на зајакнување и пренамена на вештините; ќе го подобри вашето техничко знаење за ИКТ (дигитализација, употреба на онлајн платформи); ќе ја зајакне вашата способност за наоѓање на креативни начини за решавање на проблемите, што ќе ја подобрат вашата вработливост и општествена инклузија. 

После пријавата ќе ве контактира ментор од нашата организација за да ја започнете обуката! Менторството и обуката се бесплатни!

Пријавете се на обуката на следниот линк:

https://forms.gle/fuUf6GhR47eKCEp27

 

Завршната конференција на проектот, одржана во Брисел на 2 март 2022 година, собра околу 60 луѓе во Аудиториумот за животна средина во Брисел.

По главниот говор на Емануел Мосеј, експерт за кружна економија, резултатите од проектот беа презентирани од страна на партнерите.

Конференцијата заврши со панел дискусија и дебата за да се знае дали Ковид 19 ја забрза потребата за Circular HRM.

За да дознаете повеќе, ве покануваме да го прочитате Резимето на Конференцијата.

 

Подготвено од :  Фросина Ѓуровска

На ден 09.03.2022, Центарот за управување со знаење одржа тркалезна маса по повод презентирање на истражувањето кое Центарот го спроведе во склоп на проектот „Е-администрација – Надминување на јазот во дигиталните вештини на државната и јавната администрација“, поддржан од Цивика Мобилитас. 

Во времетраење од 4 сесии од 17.01-27. 2022-на, Центарот за управување со знаење организираше пилот обука за  Кружно управување со човечките ресурси за учесниците . во овогодишната Академија за човечки ресурси на Семос Едукација.

На 22ри и 23ти ноември, 2021 година, во Матера се одржа втората Транснационална средба на проектот YESC C+C, која воедно беше и првата средба во живо од средбата за започнување на проектот.

Во рамките на проектот Circular HRM за подобрување на кружните вештини и работни места преку обука за управување со човечки ресурси, Центарот за управување со знаење
како еден од партнерите на проектот, одржа настан на отворено на 22.09.2021 година (среда) на живописната Попова Кула во Демир Капија. . На настанот бевме домаќини на
30 учесници кои активно работат во областа на човечките ресурси од различни организации.