Вести

YES C+C е проект кој има за цел да ги подобри компетенциите од креативен, културен и дигитален аспект на возрасните ученици преку обука која е приспособена на нивните потреби. 

На 20ти и 21ви јуни 2022 година, тимот на проектот Let’s Digital, се сретна во Скопје во склоп на Транснационалниот проектен состанок. На состанокот присуствуваа претставници од сите организации-партнери, вклучувајќи ги i-Box, EuroCircle, FISPE, Asociacion Progestion, Programma Integra и се разбира, домаќинот на состанокот, Центарот за управување со знаење.

 

Вториот Билтен на проектот LET’S DIGITAL е онлајн.

Помладиот член на тимот на CKM, Александар  присуствуваше на 4-неделна мобилност и работа во холандскиот вселенски кампус во Лајден, Холандија во мај 2022 година, во рамките на проектот за развој на капацитети од програмата Еразмус+ - Подготвени за Хоризонт.

Завршната конференција на проектот, одржана во Брисел на 2 март 2022 година, собра околу 60 луѓе во Аудиториумот за животна средина во Брисел.

По главниот говор на Емануел Мосеј, експерт за кружна економија, резултатите од проектот беа презентирани од страна на партнерите.

Конференцијата заврши со панел дискусија и дебата за да се знае дали Ковид 19 ја забрза потребата за Circular HRM.

За да дознаете повеќе, ве покануваме да го прочитате Резимето на Конференцијата.

 

Подготвено од :  Фросина Ѓуровска

На ден 09.03.2022, Центарот за управување со знаење одржа тркалезна маса по повод презентирање на истражувањето кое Центарот го спроведе во склоп на проектот „Е-администрација – Надминување на јазот во дигиталните вештини на државната и јавната администрација“, поддржан од Цивика Мобилитас.