Почеток на Националниот Пилот - Обуки за Жени Претприемачи

Автор: Марија Зеленковска
На 20ти мај (четврток) се одвиваше првата сесија од WECAN обуката за зајакнување на

Аплицирај за да бидеш дел од обуките за жени претприемачи!

WECAN (Обука на тренери на жени претприемачи) е проект финансиран преку Еразмус + програмата на Европската

EUSAIR POPRI youth настан

Центарот за Управување со Знаење е еден од 9-те технолошки центри, акцелератори и паркови кои ќе учествуваат

ПОВИК ЗА ИЗРАЗУВАЊЕ НА ИНТЕРЕС


Центарот за управување со знаење сака да иницира соработка со претпријатија од Северна Македонија  во

ОБУКА ЗА ПРЕТПРИЕМАШТВО ВО ЛАРНАКА, КИПАР

Од 17-ти до 19-ти март 2019 година, 60 заинтересирани учесници од 5 земји се собраа на Кипар за да ги унапредат

ОБУКА ЗА ПРЕТПРИЕМАШТВО ВО ПАТРАС, ГРЦИЈА

Во петок на 22-ри февруари 2019 година заврши третата успешна работилница за CKM пд проектот на Интеррег

ОДДРЖЛИВ (КРУЖЕН) МОДЕЛ НА УПРАВУВАЊЕ СО ЧОВЕЧКИТЕ РЕСУРСИ

 
На 26 и 27 септември, Центарот за Управување со Знаење заедно со партнерството на проектот Кружен HRM,

Previous Next Play Pause
Почеток на Националниот Пилот - Обуки за Жени Претприемачи Почеток на Националниот Пилот - Обуки за Жени Претприемачи
Аплицирај за да бидеш дел од обуките за жени претприемачи! Аплицирај за да бидеш дел од обуките за жени претприемачи!
EUSAIR POPRI youth настан EUSAIR POPRI youth настан
ПОВИК ЗА ИЗРАЗУВАЊЕ НА ИНТЕРЕС ПОВИК ЗА ИЗРАЗУВАЊЕ НА ИНТЕРЕС
ОБУКА ЗА ПРЕТПРИЕМАШТВО ВО ЛАРНАКА, КИПАР ОБУКА ЗА ПРЕТПРИЕМАШТВО ВО ЛАРНАКА, КИПАР
ОБУКА ЗА ПРЕТПРИЕМАШТВО ВО ПАТРАС, ГРЦИЈА ОБУКА ЗА ПРЕТПРИЕМАШТВО ВО ПАТРАС, ГРЦИЈА
ОДДРЖЛИВ (КРУЖЕН) МОДЕЛ НА УПРАВУВАЊЕ СО ЧОВЕЧКИТЕ РЕСУРСИ ОДДРЖЛИВ (КРУЖЕН) МОДЕЛ НА УПРАВУВАЊЕ СО ЧОВЕЧКИТЕ РЕСУРСИ

Од 17-ти до 19-ти март 2019 година, 60 заинтересирани учесници од 5 земји се собраа на Кипар за да ги унапредат своите знаења во врска со најновите иновации во енергетскиот сектор. Темата опфати намалување на потрошувачката на енергија за да се намалат емисиите на загадувачи, управување со енергијата во зградите, обновливите извори на енергија, како и управување со отпад. 

По пристигнувањето во сончевата Ларнака, Кипар, екипите од различни земји; Албанија, Бугарија, Кипар, Грција и Северна Македонија, беа гости на тимот на ЦИИМ и беа почестени со специјална ноќ на традиционална кипарска кујна и танц. Тие имаа можност да се запознаат и да се сретнат со партнерите во проектот. Во наредните три дена, учесниците започнаа со специфична обука која ја спроведоа стручни лица од индустријата, како и академици. По поздравниот говор на ВИП за операции на ЦИИМ, проф. Такис ​​Стилианид, воведен говор оддржа и пратеникот Г-дин Чаралампос Теопемптту - Зелена партија, реномираниот консултант г-дин Димис Михаилидис, вонредниот проф. На РЕС при Ц.У.Т. Јоанис Мајклидес. Наменските претприемачки сесии беа презентирани од реномирани лидери на секторот: г-ѓа Андреа Соломиндс (Politica.io ко-основач), г-дин Панајотис Јаковвидс (деловен консултант и професор на ЦИИМ), г-дин Одисеј Таврос (директор Кипар центар во Глобалтраинг) и Engr. Мариос Филипу (извршен директор за енергија Филипоу)

Покрај вредното знаење стекнато преку работилницата, учесниците наидоа на огромна мрежа на истомисленици и претприемачи. Оваа работилница воспостави поблиски врски помеѓу обуката и едукативни и практични студии на случај и помогна да се минимизира јазот помеѓу иновативните идеи и одржливите деловни модели, што беше видливо на крајот на работилницата, кога тимовите презентираа иновативни деловни модели за Енергија сектор, инспирирани од она што го научиле за време на работилницата. Комитетот, составен од претставници на 5 партнери на проектот, ги оцени и награди идеите за  „Најиновативна идеја“, „најдобар бизнис модел“, „најдобра презентација“ и „Предлог за најдобра вредност“. Двајца од секој тим ќе бидат избрани да го претставуваат енергетскиот сектор во последната „i3 саем“ што ќе се одржи во Софија, Бугарија во јуни 2019 година.