Почеток на Националниот Пилот - Обуки за Жени Претприемачи

Автор: Марија Зеленковска
На 20ти мај (четврток) се одвиваше првата сесија од WECAN обуката за зајакнување на

Аплицирај за да бидеш дел од обуките за жени претприемачи!

WECAN (Обука на тренери на жени претприемачи) е проект финансиран преку Еразмус + програмата на Европската

EUSAIR POPRI youth настан

Центарот за Управување со Знаење е еден од 9-те технолошки центри, акцелератори и паркови кои ќе учествуваат

ПОВИК ЗА ИЗРАЗУВАЊЕ НА ИНТЕРЕС


Центарот за управување со знаење сака да иницира соработка со претпријатија од Северна Македонија  во

ОБУКА ЗА ПРЕТПРИЕМАШТВО ВО ЛАРНАКА, КИПАР

Од 17-ти до 19-ти март 2019 година, 60 заинтересирани учесници од 5 земји се собраа на Кипар за да ги унапредат

ОБУКА ЗА ПРЕТПРИЕМАШТВО ВО ПАТРАС, ГРЦИЈА

Во петок на 22-ри февруари 2019 година заврши третата успешна работилница за CKM пд проектот на Интеррег

ОДДРЖЛИВ (КРУЖЕН) МОДЕЛ НА УПРАВУВАЊЕ СО ЧОВЕЧКИТЕ РЕСУРСИ

 
На 26 и 27 септември, Центарот за Управување со Знаење заедно со партнерството на проектот Кружен HRM,

Previous Next Play Pause
Почеток на Националниот Пилот - Обуки за Жени Претприемачи Почеток на Националниот Пилот - Обуки за Жени Претприемачи
Аплицирај за да бидеш дел од обуките за жени претприемачи! Аплицирај за да бидеш дел од обуките за жени претприемачи!
EUSAIR POPRI youth настан EUSAIR POPRI youth настан
ПОВИК ЗА ИЗРАЗУВАЊЕ НА ИНТЕРЕС ПОВИК ЗА ИЗРАЗУВАЊЕ НА ИНТЕРЕС
ОБУКА ЗА ПРЕТПРИЕМАШТВО ВО ЛАРНАКА, КИПАР ОБУКА ЗА ПРЕТПРИЕМАШТВО ВО ЛАРНАКА, КИПАР
ОБУКА ЗА ПРЕТПРИЕМАШТВО ВО ПАТРАС, ГРЦИЈА ОБУКА ЗА ПРЕТПРИЕМАШТВО ВО ПАТРАС, ГРЦИЈА
ОДДРЖЛИВ (КРУЖЕН) МОДЕЛ НА УПРАВУВАЊЕ СО ЧОВЕЧКИТЕ РЕСУРСИ ОДДРЖЛИВ (КРУЖЕН) МОДЕЛ НА УПРАВУВАЊЕ СО ЧОВЕЧКИТЕ РЕСУРСИ

WECAN (Обука на тренери на жени претприемачи) е проект финансиран преку Еразмус + програмата на Европската Унија, кој Центарот за управување со знаење го спроведува заедно со уште 5 партнери од други ЕУ земји. Целта на проектот е да се зголеми претприемачкиот капацитет на жените и да се зајакнат оние кои одлучиле да бидат претприемачи или оние кои штотуку започнуваат да го развиваат своето претпријатие, преку употреба на прилагодена програма за обука. За повеќе информации за проектот, кликнете тука.

Како дел од активностите на овој проект во рамки на месец април 2021 година, ќе се спроведат онлајн пилот обуки за жени претприемачи кои ќе бидат обучувачи, односно WECoaches. Избраните учеснички, преку претходно подготвени материјали, ќе бидат обучени за тоа како да водат други жени во претприемништвото. 

Притоа, учесничките ќе станат дел од европска група на жени (27 жени од различни европски земји), кои во иднина ќе обучуваат други жени претприемачи. За учеството, секоја учесничка ќе се стекне со европски сертификат за обучувач!

Важни напомени!

Обуките се спроведуваат на англиски јазик, поради што е потребно солидно познавање на англискиот јазик.

За пилот обуките во април, ќе бидат избрани 3 жени. НО, на почетокот на јуни 2021, обуките ќе бидат достапни електронски и ќе се спроведе за истите инфо ден со 20 ученички. За учество на овој ден не е потребно дополнително аплицирање, односно преку ова аплицирање Вие веќе се стекнувате со можноста да бидете избрани за подоцнежниот настан!.

Обуките се без надомест!

Датуми на обуките: 

7, 13, 14, 19, 20 април 2021 година

Место и време:

Обуките ќе се спроведат онлајн, а учесничките на време ќе бидат известени за платформата

Обуките ќе се спроведуваат од 9 часот до 13 часот. Деталната агенда ќе биде испратена до учесничките

Потребни документи и доставување:

За учество, потребно е да го доставите Вашето CV до 31-ви март на следната е-маил адреса: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.