Почеток на Националниот Пилот - Обуки за Жени Претприемачи

Автор: Марија Зеленковска
На 20ти мај (четврток) се одвиваше првата сесија од WECAN обуката за зајакнување на

Аплицирај за да бидеш дел од обуките за жени претприемачи!

WECAN (Обука на тренери на жени претприемачи) е проект финансиран преку Еразмус + програмата на Европската

EUSAIR POPRI youth настан

Центарот за Управување со Знаење е еден од 9-те технолошки центри, акцелератори и паркови кои ќе учествуваат

ПОВИК ЗА ИЗРАЗУВАЊЕ НА ИНТЕРЕС


Центарот за управување со знаење сака да иницира соработка со претпријатија од Северна Македонија  во

ОБУКА ЗА ПРЕТПРИЕМАШТВО ВО ЛАРНАКА, КИПАР

Од 17-ти до 19-ти март 2019 година, 60 заинтересирани учесници од 5 земји се собраа на Кипар за да ги унапредат

ОБУКА ЗА ПРЕТПРИЕМАШТВО ВО ПАТРАС, ГРЦИЈА

Во петок на 22-ри февруари 2019 година заврши третата успешна работилница за CKM пд проектот на Интеррег

ОДДРЖЛИВ (КРУЖЕН) МОДЕЛ НА УПРАВУВАЊЕ СО ЧОВЕЧКИТЕ РЕСУРСИ

 
На 26 и 27 септември, Центарот за Управување со Знаење заедно со партнерството на проектот Кружен HRM,

Previous Next Play Pause
Почеток на Националниот Пилот - Обуки за Жени Претприемачи Почеток на Националниот Пилот - Обуки за Жени Претприемачи
Аплицирај за да бидеш дел од обуките за жени претприемачи! Аплицирај за да бидеш дел од обуките за жени претприемачи!
EUSAIR POPRI youth настан EUSAIR POPRI youth настан
ПОВИК ЗА ИЗРАЗУВАЊЕ НА ИНТЕРЕС ПОВИК ЗА ИЗРАЗУВАЊЕ НА ИНТЕРЕС
ОБУКА ЗА ПРЕТПРИЕМАШТВО ВО ЛАРНАКА, КИПАР ОБУКА ЗА ПРЕТПРИЕМАШТВО ВО ЛАРНАКА, КИПАР
ОБУКА ЗА ПРЕТПРИЕМАШТВО ВО ПАТРАС, ГРЦИЈА ОБУКА ЗА ПРЕТПРИЕМАШТВО ВО ПАТРАС, ГРЦИЈА
ОДДРЖЛИВ (КРУЖЕН) МОДЕЛ НА УПРАВУВАЊЕ СО ЧОВЕЧКИТЕ РЕСУРСИ ОДДРЖЛИВ (КРУЖЕН) МОДЕЛ НА УПРАВУВАЊЕ СО ЧОВЕЧКИТЕ РЕСУРСИ

Центарот за управување со знаење сака да иницира соработка со претпријатија од Северна Македонија  во рамки на проектот „ Модел на оддржливо управување со човечките ресурси – Circular HRM “.  

 slikacrm

Circular HRM  се спроведува во соработка со осум партнери од Европската Унија. Истиот е ко-финансиран од Еразмус+ програмата на Европската Унија, преку Белгиската Национална агенција за доживотно учење.

Circular HRM цели да го замени сегашниот линеарен модел на управување со човечките ресурси (вработување, развој, користење и заминување) со нов модел на оддржливост на вештините преку имплементирање на принципите на циркуларната економија. Тој ја подржува транзицијата на индустрискиот сектор од традиционален, линеарен модел во оддржлив (циркуларен) модел кој ја зголемува регенерацијата на вештини и компетенции на работното место.

Преку развојот на овој модел и обучување за истиот, во рамки на претпријатијата ќе се овозможи зголемување на нивото на вештини на менаџерите и раководителите, а со тоа справување со предизвиците со неусогласеност на вештините и знаењата на вработените како и предизвиците со стареењето на работната сила.

Претпријатијата кои ќе изразат интерес за вклучување во проектот ќе бидат вклучени во процесот на идентификување на најдобрите практики, како и две бесплатни обуки наменети за:

  • менаџерите и раководителите
  • вработените.

Кратко писмо на интерес можете да испратите до Центарот за управување со знаење, до Андријана Богдановска на следната е-маил адреса: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите. 

Центарот за Управување со Знаење е истражувачки центар формиран во 2008-ма година, со цел да ги зајакне и подобри процесите на управување со знаење во сите општествени области во република Македонија и регионот на ЈИЕ. Центарот покрива широка палета на активности која се спроведува во соработка со граѓанскиот сектор, државните институции и деловната заедница. Визијата на Центарот е да прерасне во активен учесник во институционалниот и економскиот развој на земјата и регионот.  Повеќе за организацијата Центар за управување со знаење и нејзините активности можете да најдете на следниот линк.