Почеток на Националниот Пилот - Обуки за Жени Претприемачи

Автор: Марија Зеленковска
На 20ти мај (четврток) се одвиваше првата сесија од WECAN обуката за зајакнување на

Аплицирај за да бидеш дел од обуките за жени претприемачи!

WECAN (Обука на тренери на жени претприемачи) е проект финансиран преку Еразмус + програмата на Европската

EUSAIR POPRI youth настан

Центарот за Управување со Знаење е еден од 9-те технолошки центри, акцелератори и паркови кои ќе учествуваат

ПОВИК ЗА ИЗРАЗУВАЊЕ НА ИНТЕРЕС


Центарот за управување со знаење сака да иницира соработка со претпријатија од Северна Македонија  во

ОБУКА ЗА ПРЕТПРИЕМАШТВО ВО ЛАРНАКА, КИПАР

Од 17-ти до 19-ти март 2019 година, 60 заинтересирани учесници од 5 земји се собраа на Кипар за да ги унапредат

ОБУКА ЗА ПРЕТПРИЕМАШТВО ВО ПАТРАС, ГРЦИЈА

Во петок на 22-ри февруари 2019 година заврши третата успешна работилница за CKM пд проектот на Интеррег

ОДДРЖЛИВ (КРУЖЕН) МОДЕЛ НА УПРАВУВАЊЕ СО ЧОВЕЧКИТЕ РЕСУРСИ

 
На 26 и 27 септември, Центарот за Управување со Знаење заедно со партнерството на проектот Кружен HRM,

Previous Next Play Pause
Почеток на Националниот Пилот - Обуки за Жени Претприемачи Почеток на Националниот Пилот - Обуки за Жени Претприемачи
Аплицирај за да бидеш дел од обуките за жени претприемачи! Аплицирај за да бидеш дел од обуките за жени претприемачи!
EUSAIR POPRI youth настан EUSAIR POPRI youth настан
ПОВИК ЗА ИЗРАЗУВАЊЕ НА ИНТЕРЕС ПОВИК ЗА ИЗРАЗУВАЊЕ НА ИНТЕРЕС
ОБУКА ЗА ПРЕТПРИЕМАШТВО ВО ЛАРНАКА, КИПАР ОБУКА ЗА ПРЕТПРИЕМАШТВО ВО ЛАРНАКА, КИПАР
ОБУКА ЗА ПРЕТПРИЕМАШТВО ВО ПАТРАС, ГРЦИЈА ОБУКА ЗА ПРЕТПРИЕМАШТВО ВО ПАТРАС, ГРЦИЈА
ОДДРЖЛИВ (КРУЖЕН) МОДЕЛ НА УПРАВУВАЊЕ СО ЧОВЕЧКИТЕ РЕСУРСИ ОДДРЖЛИВ (КРУЖЕН) МОДЕЛ НА УПРАВУВАЊЕ СО ЧОВЕЧКИТЕ РЕСУРСИ

Центарот за Управување со Знаење е еден од 9-те технолошки центри, акцелератори и паркови кои ќе учествуваат во претстојниот EUSAIR POPRI youth настан.

POPRI е словенечки претприемачки натпревар за млади луѓе кои имаат јасна визија, одлични идеи и претприемачки дух. EUSAIR POPRI youth настанот е организиран од Приморски технолошки парк во блиска соработка со технолошки паркови, акцелератори и инкубатори од земјите на EUSAIR. Млади студенти од 9 EUSAIR земји (по еден тим од ученици од средно училиште и еден тим од студенти, од секоја земја) ќе присуствуваат на натпреварот каде ќе ги претстават нивните НАЈДОБРИ национални ПРЕТПРИЕМАЧКИ ИДЕИ.

На овој натпревар, два тима ќе земат учество и ќе ја претставуваат Северна Македонија со нивните најдобри идеи. Еден од овие тимови е македонскиот тим кој победи со најдобра иновативна идеја од полето на животната средина на проектот „Образование за идеи, пронајдоци и иновации за претпремништво“ – И3 (Interreg Balkan-Mediterranean project I3).

Овој настан ќе се одржи на 11 и 12 мај 2021. Останете со нас за повеќе информации!