Почеток на Националниот Пилот - Обуки за Жени Претприемачи

Автор: Марија Зеленковска
На 20ти мај (четврток) се одвиваше првата сесија од WECAN обуката за зајакнување на

Аплицирај за да бидеш дел од обуките за жени претприемачи!

WECAN (Обука на тренери на жени претприемачи) е проект финансиран преку Еразмус + програмата на Европската

EUSAIR POPRI youth настан

Центарот за Управување со Знаење е еден од 9-те технолошки центри, акцелератори и паркови кои ќе учествуваат

ПОВИК ЗА ИЗРАЗУВАЊЕ НА ИНТЕРЕС


Центарот за управување со знаење сака да иницира соработка со претпријатија од Северна Македонија  во

ОБУКА ЗА ПРЕТПРИЕМАШТВО ВО ЛАРНАКА, КИПАР

Од 17-ти до 19-ти март 2019 година, 60 заинтересирани учесници од 5 земји се собраа на Кипар за да ги унапредат

ОБУКА ЗА ПРЕТПРИЕМАШТВО ВО ПАТРАС, ГРЦИЈА

Во петок на 22-ри февруари 2019 година заврши третата успешна работилница за CKM пд проектот на Интеррег

ОДДРЖЛИВ (КРУЖЕН) МОДЕЛ НА УПРАВУВАЊЕ СО ЧОВЕЧКИТЕ РЕСУРСИ

 
На 26 и 27 септември, Центарот за Управување со Знаење заедно со партнерството на проектот Кружен HRM,

Previous Next Play Pause
Почеток на Националниот Пилот - Обуки за Жени Претприемачи Почеток на Националниот Пилот - Обуки за Жени Претприемачи
Аплицирај за да бидеш дел од обуките за жени претприемачи! Аплицирај за да бидеш дел од обуките за жени претприемачи!
EUSAIR POPRI youth настан EUSAIR POPRI youth настан
ПОВИК ЗА ИЗРАЗУВАЊЕ НА ИНТЕРЕС ПОВИК ЗА ИЗРАЗУВАЊЕ НА ИНТЕРЕС
ОБУКА ЗА ПРЕТПРИЕМАШТВО ВО ЛАРНАКА, КИПАР ОБУКА ЗА ПРЕТПРИЕМАШТВО ВО ЛАРНАКА, КИПАР
ОБУКА ЗА ПРЕТПРИЕМАШТВО ВО ПАТРАС, ГРЦИЈА ОБУКА ЗА ПРЕТПРИЕМАШТВО ВО ПАТРАС, ГРЦИЈА
ОДДРЖЛИВ (КРУЖЕН) МОДЕЛ НА УПРАВУВАЊЕ СО ЧОВЕЧКИТЕ РЕСУРСИ ОДДРЖЛИВ (КРУЖЕН) МОДЕЛ НА УПРАВУВАЊЕ СО ЧОВЕЧКИТЕ РЕСУРСИ

Во петок на 22-ри февруари 2019 година заврши третата успешна работилница за CKM пд проектот на Интеррег програмата: “i3 - Образование за идеи, пронајдоци и иновации за претприемништво“.

Третата од вкупно пет обуки, се одржа во Патрас, Грција, во организација на нашиот Партнер на Проектот, Технолошко-образовна институција од Западна Грција. 10 учесници од секоја земја партнер на проектот се приклучија на обука за претприемништво која се организира на различна тема во секоја земја. Проектот има за цел да промовира територијален развој и соработка преку воспоставување на модел за обука за претприемништво и трансфер на знаење за млади претприемачи.

Работилницата ја отвори проф. Спирос Сирмакесис, заменик декан за истражување и развој, Технолошко-образовна установа од Западна Грција, а потоа говореше г-ѓа Елпида Кокота, основач и извршен директор во Мексоксо. Тие ја истакнаа состојбата во секторот „Високи технологии“ во Грција и ја истакнаа потребата за одржливи иновации во оваа област, како во Грција така и во целиот Балканско-медитерански регион.

Во следните три дена, учесниците беа обучени во следните теми вклучувајќи; Креирање на деловни модели, предлог за вредност, буџетирање и планирање, состојба на секторот „Високи технологии“. 50-те специјализанти од партнерските земји (Албанија, Бугарија, Кипар, ПЈРМ и Грција) беа поделени на пет тима кои ги претставуваат сите земји во секоја од нив. Потоа, секторот професионалци ги менуваше тимовите при примена на иновативни пристапи и алатки за тематските деловни идеи на „Високи технологии“, кои ги создадоа тимовите. Работилницата заврши со награди за „Најиновативна идеја“, „најдобар бизнис модел“, „Предлог за најдобра вредност“ и „Најдобра презентација“.

Групата учесници од Центарот за Управување на Знаење ја водеше координаторот на ЦКМ за i3, г-ѓа Бисера Смилевска.