Почеток на Националниот Пилот - Обуки за Жени Претприемачи

Автор: Марија Зеленковска
На 20ти мај (четврток) се одвиваше првата сесија од WECAN обуката за зајакнување на

Аплицирај за да бидеш дел од обуките за жени претприемачи!

WECAN (Обука на тренери на жени претприемачи) е проект финансиран преку Еразмус + програмата на Европската

EUSAIR POPRI youth настан

Центарот за Управување со Знаење е еден од 9-те технолошки центри, акцелератори и паркови кои ќе учествуваат

ПОВИК ЗА ИЗРАЗУВАЊЕ НА ИНТЕРЕС


Центарот за управување со знаење сака да иницира соработка со претпријатија од Северна Македонија  во

ОБУКА ЗА ПРЕТПРИЕМАШТВО ВО ЛАРНАКА, КИПАР

Од 17-ти до 19-ти март 2019 година, 60 заинтересирани учесници од 5 земји се собраа на Кипар за да ги унапредат

ОБУКА ЗА ПРЕТПРИЕМАШТВО ВО ПАТРАС, ГРЦИЈА

Во петок на 22-ри февруари 2019 година заврши третата успешна работилница за CKM пд проектот на Интеррег

ОДДРЖЛИВ (КРУЖЕН) МОДЕЛ НА УПРАВУВАЊЕ СО ЧОВЕЧКИТЕ РЕСУРСИ

 
На 26 и 27 септември, Центарот за Управување со Знаење заедно со партнерството на проектот Кружен HRM,

Previous Next Play Pause
Почеток на Националниот Пилот - Обуки за Жени Претприемачи Почеток на Националниот Пилот - Обуки за Жени Претприемачи
Аплицирај за да бидеш дел од обуките за жени претприемачи! Аплицирај за да бидеш дел од обуките за жени претприемачи!
EUSAIR POPRI youth настан EUSAIR POPRI youth настан
ПОВИК ЗА ИЗРАЗУВАЊЕ НА ИНТЕРЕС ПОВИК ЗА ИЗРАЗУВАЊЕ НА ИНТЕРЕС
ОБУКА ЗА ПРЕТПРИЕМАШТВО ВО ЛАРНАКА, КИПАР ОБУКА ЗА ПРЕТПРИЕМАШТВО ВО ЛАРНАКА, КИПАР
ОБУКА ЗА ПРЕТПРИЕМАШТВО ВО ПАТРАС, ГРЦИЈА ОБУКА ЗА ПРЕТПРИЕМАШТВО ВО ПАТРАС, ГРЦИЈА
ОДДРЖЛИВ (КРУЖЕН) МОДЕЛ НА УПРАВУВАЊЕ СО ЧОВЕЧКИТЕ РЕСУРСИ ОДДРЖЛИВ (КРУЖЕН) МОДЕЛ НА УПРАВУВАЊЕ СО ЧОВЕЧКИТЕ РЕСУРСИ

 

На 26 и 27 септември, Центарот за Управување со Знаење заедно со партнерството на проектот Кружен HRM, кофинансиран од програмата Еразмус +, за прв пат се состана во Голвеј, Ирска! Конзорциумот на проектот го води Пор ла Солидарите-ПЛС.

 

 

Кога се осврнуваме на кружната економија, недостасува размислување за управувањето со луѓето, особено на работното место. Меѓутоа, ако нашата економија има за цел да промовира поодговорни модели на производство и потрошувачка, се чини очигледно дека не можеме да продолжиме да ја игнорираме човечката димензија на оваа транзиција и што подразбира тоа во смисла на трансформација на управувањето со човекот.

Проектот Circular HRM започна во септември 2019 година и ќе заврши во декември 2021 година. Финансиран е од програмата Еразмус +, која поддржува развој на иновативна обука на работното место. Целта на проектот е да се развијат модули за обука за менаџери и менаџери за управување со човечки ресурси за да се интегрираат принципите на кружната економија во управивањето со претпријатијата.

Иницијалниот состанок за започнување со проектот се одржа во Галвеј во септември 2019 година. Силата на овој проект доаѓа од комплементарноста и стручноста на 8-те организации вклучени во проектот; секој партнер има специфична улога во проектот врз основа на своето искуство и способност да работи со релевантните засегнати страни.

Првата фаза на проектот е да се разјасни што е кружна практика за управување со човечки ресурси и да се идентификуваат постојните практики што може да се сметаат за кружни.

Во текот на проектот, сакаме да ги интегрираме сите заинтересираните страни на HRM за да го дадат своето мислење за нашите активности и резултати.

Не двоумете се да не контактирате доколку сакате да бидете информирани за напредокот на проектот!