Вести

Вториот Билтен на проектот LET’S DIGITAL е онлајн.

Помладиот член на тимот на CKM, Александар  присуствуваше на 4-неделна мобилност и работа во холандскиот вселенски кампус во Лајден, Холандија во мај 2022 година, во рамките на проектот за развој на капацитети од програмата Еразмус+ - Подготвени за Хоризонт.

Завршната конференција на проектот, одржана во Брисел на 2 март 2022 година, собра околу 60 луѓе во Аудиториумот за животна средина во Брисел.

По главниот говор на Емануел Мосеј, експерт за кружна економија, резултатите од проектот беа презентирани од страна на партнерите.

Конференцијата заврши со панел дискусија и дебата за да се знае дали Ковид 19 ја забрза потребата за Circular HRM.

За да дознаете повеќе, ве покануваме да го прочитате Резимето на Конференцијата.

 

Подготвено од :  Фросина Ѓуровска

На ден 09.03.2022, Центарот за управување со знаење одржа тркалезна маса по повод презентирање на истражувањето кое Центарот го спроведе во склоп на проектот „Е-администрација – Надминување на јазот во дигиталните вештини на државната и јавната администрација“, поддржан од Цивика Мобилитас. 

Во времетраење од 4 сесии од 17.01-27. 2022-на, Центарот за управување со знаење организираше пилот обука за  Кружно управување со човечките ресурси за учесниците . во овогодишната Академија за човечки ресурси на Семос Едукација.

На 22ри и 23ти ноември, 2021 година, во Матера се одржа втората Транснационална средба на проектот YESC C+C, која воедно беше и првата средба во живо од средбата за започнување на проектот.